Sobotka v očekávání.

25. 08. 2016 8:35:58
Dnes už se dočká. A Česko si užije premiéra v předklonu, se strnulým úsměvem a blekotavém řečnění. Myslím, že mu neporozumí ani Muther Merkel, natož občané této krásné naší země.

Kdo je gezielte Frau Angele Kazner – Merkel?

Vystudovala techniku, ale od mlada ji přitahovala kariéra političky. Přihlásila se na Institut fyzikální chemie při Akademii věd DDR a brzo se stala tajemníkem komsomolu (Freie Deutsche Jugend) pro ideologii. Podle Gerda Langguta, jejího osobního historika, zodpovídala za agitaci a propagandu. Také byla členem Spolku sovětsko-německého přátelství.

Angele Merkel sbírala prostředky na zbraně partyzánů Mozambiku, Zimbabwe, Angole, Jihoafrické republiky a jiných rudých teroristů v Africe. Stala se tak loajální Honeckerovskému režimu DDR, že ji pouštěli i do NSR. Takové privilegium měli v DDR prakticky jenom straničtí funkcionáři, nebo spolupracovníci státní tajné policie Stasi. Několik měsíců strávila v Doněcku, oficiálně s cílem výuky ruského jazyka. Těžko říci, na co potřebovala dobrou ruštinu na Institutu fyzikální chemie?

V roce 1986 cílevědomá dáma frau Merkel obhájila dizertační práci (po 8 letech aspirantury), a proto potřebovala ne jenom projít zkouškou z marxizmu-leninizmu (který studovala 13 let), ale také napsat monografii „Co znamená socialistický způsob života“. Když Honeckerova hvězda začala blednout a spustili se prozatím nenásilné protesty, Merkelová se nezúčastňovala. A když 9. listopadu 1989 padla berlínská zeď, Merkelová prý v tom čase, byla v sauně. V prosinci 1989 se dnešní Muther uprchlíků, objevila v opozici DDR - východního Německa. (Zdroj: slovenské Hlavní správy.)

Co všechno se bude v Praze projednávat?

Podle sdělení českého úřadu vlády se bude hovořit o budoucnosti Evropské unie, o pokračování v Česko-německém strategickém dialogu a o spolupráci v oblasti vědy, výzkumu a moderních technologií. Premiér Bohuslav Sobotka chce také ve čtvrtek v Praze s německou kancléřkou Angelou Merkelovou řešit ochranu EU, infrastrukturu, železniční spojení i boj proti organizovanému zločinu, zejména drogovou kriminalitu. Odpoledne čeká Merkelovou jednání s prezidentem Milošem Zemanem a večer slavnostní večeře se Sobotkou a některými ministry.

Předem se o jednání občan nic konkrétního nedozvěděl, proto si dovolím panu premiérovi připomenout, že před rokem německá kancléřka Angela Merkelová vyhlásila smělý cíl. Stovky tisíc migrantů zvládneme, sdělila osmdesátimilionové zemi. Do Německa nakonec za loňský rok přišlo přes milion uprchlíků. Jaká ponaučení by si z migrační vlny měla vzít německá společnost? Tehdy Angela Merkelová vyslovila památná slova: „My to zvládneme." I po roce si stojí za tím, že migrační vlnu Německo zvládne. Ale za jakou cenu?

Nejvíce utrpělo evropské právo

Obětí uprchlické krize vedle lidí, je především evropské právo. Slova ujednání, jako Maastricht, Dublin a Schengen se sesypaly pod náporem uprchlíků. Bude paní Merkelová, po dvou letech uprchlické krize, ochotna mluvit o porušování současných evropských zákonů? Je možné, aby si duševně zdravý člověk neuvědomil, že tsunami uprchlíků, kteří do Německa v roce 2015 přišli, nenaplavilo i radikály a přesvědčené teroristy? Byznys s převaděčstvím, obchod s ubytováním a další kriminalita domácích vykuků, bude asi mimo Agelinu rozlišovací schopnost.

Matka uprchlíků.

Tahle matka, někdy už dávno koncem devadesátých let, při vyvrcholení skandálu s korupčním financováním strany CDU vyhodila ze sedla kancléře Kohla i korunního prince Schaubleho. Dvacátého dubna roku 2000 byla zvolena do čela CDU. Za ta léta, se jí podařilo z dříve solidní, konzervativní strany vytvořit neomarxistickou, ve své podstatě, extremistickou politickou stranu. Dnes je kancléřkou již třetí volební období a její kariéra s největší pravděpodobností, konečně skončí. S její migrační politikou nesouhlasí 81% Němců a její současná popularita se dostává k nule.

Nadšení matky uprchlíků možná trvá, ale euforie německých občanů a řady ekonomů, už vystřízlivělo. Německá vláda očekává, že náklady na uprchlíky do roku 2020 spolknou 93,6 miliardy eur. Ekonom Berndt Raffelhüscher odhadl, že náklady na uprchlíka, který nebude pracovat, se za jeho život mohou vyšplhat na 450 tisíc eur. Podle Merkelové k Německu islám patří a Němci mají po celém světě dělat dobro. V samotném Německu ale stále více převládá názor, že otevřená náruč Merkelové zničila odkaz svých předků.

Pozvání – matka moudrosti?

Asi nejsem sám, kdo si myslí, že Merkelovou k nám do Čech neměl nikdo zvát. I přes všechny ekonomické závislosti a utajované závislosti našich vedoucích blahorodí, bude její návštěva v Praze, pouze potvrzením diktátu Německa. Potažmo Evropské unie, která bez Merkelové a francouzského Hollanda, neudělá ani krok, natož krok vstřícný. Ta Frau je asi nejhorší vůdce německé vlády v poválečném období. Že toužila a touží po moci, je relativně normální, takových politiků je hodně. Jenomže tahle paní je psychopat. (Životní cíle psychopatů bývají moc, majetek, sex, ale tím nejzákladnějším cílem je jen jeden - moc, a to pokud možno absolutní, samoúčelná moc. MUDr. František Koukolík, DrSc)

Otec Sobotka se už dočkal.

Řadoví občané této země opravdu, ale opravdu jeho řečem nerozumějí. Bohumil sice mluví česky, jenomže nějakým, svým, vlastním dialektem. Proto by alespoň při společné večeři, mohl na Angelu promluvit po německu a vysvětlit, že kvóty už dávno nechceme. Ani harmonizaci sjednocené azylové procedury a právo na dávky pro žadatele o azyl. Snad jedině, že by Německo, Švédsko, nebo Rakousko harmonizovaly dávky podle naší, či Polské životní úrovně.

Bohužel, je docela jisté, že premiér Bohouš, si na Angelu po německy nedovolí. Škoda, mohl by jí navrhnout , zmíněnou a nově připravovanou harmonizaci sociálních dávek, podle životní úrovně Česka. Tím by možná vyřešila všechny problémy. Proud uprchlíků toužících po blahobytu, by se ztenčil jen na zlomek. Poměrnou část té trošky skutečných imigrantů by nedělalo problém, ani u nás doma.

Autor: Karel Stýblo | čtvrtek 25.8.2016 8:35 | karma článku: 24.47 | přečteno: 431x

Další články blogera

Karel Stýblo

Povídání na neděli.

Tak – ňák mám neodbytný pocit, že rozum se vytrácí jako pára nad hrncem. Laskavý čtenáři, prosím, nezlob se. Dříve jsem rád komunikoval naživo a tvrdil jsem, že i diskuze v hospodě je obohacující.

19.9.2021 v 10:39 | Karma článku: 12.08 | Přečteno: 214 | Diskuse

Další články z rubriky Osobní

Tereza Ledecká

IQ tykve ?

Jednou v Básnících se Štěpán Šafránek zeptal pana profesora, "Jak člověk pozná, že je blb?" Pamatujete, co mu na to odpověděl? "Chytrej člověk to nepozná nikdy, a blbci je to jedno!" Tak vám přeju, ať nikdy nedojdete poznání...

28.3.2024 v 14:15 | Karma článku: 13.26 | Přečteno: 219 |

Lucie Svobodová

Magor

Přátelé, širší rodina - každý reagoval na mé členství odlišně. Někteří na mě neustále křičeli, že jsem magor. Jiní si to pravděpodobně také mysleli, ale rozhodli se nechat si to pro sebe.

28.3.2024 v 8:59 | Karma článku: 13.07 | Přečteno: 1386 | Diskuse

Vlastík Fürst

Pravopis máš hrozný, ale piš dál!

Jaké máte vzpomínky na svá školní léta? Měli jste také svého oblíbeného učitele - učitelku? Nebo jste dokonce byli platonicky zamilovaní do vaší kantorky - kantora?

27.3.2024 v 14:30 | Karma článku: 22.49 | Přečteno: 466 | Diskuse

Tereza Ledecká

Sněžkolezkyně

My Češi jsme pověstní svými nákupními výpravami do Polska, ale věřte, že na dně Lomniczky nic nekoupíte, a ještě za to draze zaplatíte

20.3.2024 v 23:29 | Karma článku: 10.93 | Přečteno: 297 |

Jiří Kačír

Recenze hry Baldur's Gate 3 a nových pravidel D&D 5E

Baldurs Gate 3 je RPG hra postavená na pravidlech Dungeons & Dragons, konkrétně na jejich nejnovější verzi 5E. Oproti verzím 3.5 a 4.0, které se používaly někdy od roku 2000 až do teď, se ve verzi 5E provedla spousta změn.

17.3.2024 v 13:41 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 68 | Diskuse
Počet článků 326 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 772
Důchodce s vlastním názorem, jenž si myslí, že na krmení holubů má ještě času dost.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...