Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Možná se to nezdá.

Dříve jsem ocenil každičkou diskuzi, třeba i v hospodě u piva. I dnes se tam baví prostí lidé účelněji, než volební čekatelé na plakátech, nebo když zasedá sněmovna.

Možná se to nezdá, ale mnozí naši politici mně připadají, jako by v hlavách měli místo mozku stranické sekretariáty a splašky na své konkurenty. Možná právě proto se neůčelně dohadují, vykrucují a pojmenovávají všechno jiné, než podstatu věci. Zjednodušeně řečeno, zaměňují pojmy a dojmy, takže největším problém je nedostatek faktů a logiky. No a tak díky mainstreamovým manipulacím se nám občanům, otevřeně, či skrytě předkládají ty „správné“ postoje.

Migrační krize.

Možná se to nezdá, ale častým tématem krajských volebních čekatelů, je světová humanitární krize. Prozatím, ještě díky selskému rozumu Češi tuší, že migrantská povodeň je výsledek americké demokracie a evropské rozjásanosti Německa. Nedokážu pochopit Muther Merkel, pocházející z bývalé NDR a ty ostatní zabedněné mozky EU, které nedokážou hájit západní civilizaci. Snad nejsem dalek od věci, když řeknu, že jsou opojení vlastní důležitostí. A nemám ojedinělý názor, že migrační krize v Evropě není humanitární apokalypsou, ale nájezdem islámu do křesťanského světa.

Z toho pohledu tedy nejde o krizi, ale neschopnost bruselských blahorodí plnit povinnosti, které jako správci křesťanského, evropského prostoru, mají! Místo ochrany hranic, vedou nekonečné žvásty. Co by se mělo, jak by se mělo a podobně. Teď už je jedno, co pozvánkou stoupenců islámu zamýšlela německá kancléřka, opojená mocí, protože teď už, bezbolestně problém nejde řešit. Hordy přistěhovalců musí někdo pochytat, donutit je k legalizaci pobytu, nebo vyhostit ty, kteří se dobrovolně nepřizpůsobí hostitelskému prostředí.

Náš vzor je za Atlantikem.

 Bylo to jiné v Americe dávno před léty? Někdy počátkem 17. stol. začaly potyčky a války s domácími indiány, které se táhly až do roku 1900. Některé zdroje uvádějí, že bylo zabito 100 milionů indiánů. Člověka amerického, také po zákazu otroctví, překvapilo velké množství černochů. A snad od té doby provázejí Ameriku neustálé snahy o „nápravu“ celého světa a sny o harmonii jednoho amerického národa. Jenom nevím, jak do této vzorové demokracie, spadá dosud aktivní  KU – Klux – Klan. Také díky vývozu americké demokracie do světa, se s fungujících států stávají rozvaliny a semeniště terorizmu.

 Dalo by hodně námahy, patlat se v minulosti Spojených Států. Jenom uvedu přibližné číslo. Někdy od šedesátých let minulého století USA rozpoutaly více než 200 lokálních válečných konfliktů. Pro dokreslení vzniklých  rozvalin, stačí předposlední konflikt proti tehdejšímu spojenci Kadáfímu a jeho Libyi.  Někdy v březnu 2011 byla Libye napadena. Útok vedla Francie, Spojené Státy a Velká Británie. Přidala se Kanada, Španělsko a Itálie. Z amerických a britských lodí bylo vypáleno prvních 112 střel Tomahawk. Nálety NATO přeměnily, tuto prosperující zemi ve středověk. Jaký byl důvod? Byla to libyjská ropa a plyn, nebo ušlechtilý cíl; osvobodit Libyjce od diktatury plukovníka Kadáfího?

Velký byznys.

Bylo rozdrcení Libye přehlídkou zbraní? Byla nasazena nejmodernější letadla a nad Libyí výrobci vsadili na to, že válečné nasazení v přímém boji, má největší úspěch prodeje. Předváděla se letadla britské RAF, Eurofighter a Typhoon, pro které byly lety nad Libyí prvním bojovým nasazením.  Budoucí kupci mohly vše v přímém přenosu sledovat. Svoje letectvo chtěla posílit Brazílie, Švýcarsko, Japonsko, Omán, Katar a především Saúdská Arábie. Největší zájem potvrdila Indie na 126 bojových letadel. Do soutěže se vedle strojů Rafale a Typhoon přihlásil také americký Boeing se strojem Super Hornet, Lockheed Falcon. Nelenil ani Saab AB se stíhačkou Gripen. Nejvíce zbraní na světě za rok 2010 prodaly americké zbrojařské firmy Boeing za 28 050 milionů USD, Northrop Grumman za 27 590 milionů USD a Lockheed Martin za 26 460 milionů USD…

Možná se to nezdá, ale největší zbrojní obchod v dějinách USA čekal na podpis Baracka Obamy. Rijád nakoupil 84 nových a sedmdesát zmodernizovaných stíhaček F-15 a 178 vrtulníků. Podle společnosti Boeing, která vyrábí stíhací letouny F-15 a vrtulníky Apache a Little Bird, podpořila saúdská objednávka přímo či nepřímo až 77 tisíc pracovních míst po celých Spojených státech. Firma Sikorski společně s General Electric dodává vrtulníky Black Hawk, jichž si Rijád objednal dvaasedmdesát. Izrael si stěžoval, že USA prodávají Arabům stíhačky F-15, tak dostal jako jediný její nejnovější verzi…                           

 A tak se táži: „Může nám a celému světu Amerika kázat o demokracii a lidskosti?“

Oklikou zase domů.

Možná se to nezdá, ale letité bitky Afroameričanů – černochů s bílými, jsou dobrým příkladem problémů s našimi romy – cikány. Proč se tak fatálně, jako v USA Afroameričan u nás požívá slovo Rom a problém nemožného soužití, výrazem nepřizpůsobivý? Stanou se z nás v Čechách rasisti, když přestaneme ustupovat před domácími cigány? Prozatím jsem ve volebních programech do krajských zastupitelstev o tomto nekončícímu problému nenašel ani slovo. Necháme se zničit dalším fenoménem islám a přitom povinně jásat nad vlastní humanistiskou ušlechtilostí?

Autor: Karel Stýblo | pátek 30.9.2016 8:09 | karma článku: 16,43 | přečteno: 251x
  • Další články autora

Karel Stýblo

Povídání na neděli.

Tak – ňák mám neodbytný pocit, že rozum se vytrácí jako pára nad hrncem. Laskavý čtenáři, prosím, nezlob se. Dříve jsem rád komunikoval naživo a tvrdil jsem, že i diskuze v hospodě je obohacující.

19.9.2021 v 10:39 | Karma: 12,41 | Přečteno: 214x | Diskuse| Politika

Karel Stýblo

"Člověk by chtěl být gigantem - a je ho*no kamaráde."

Předpokládám, že Švejk, na rozdíl od dnešních vůdců, by na záludné otázky života, nebo smrti, odpovědi nacházel. Poradil by si i s tím, že televizní šlapání v ho*nech hodně smrdí.

17.3.2021 v 10:38 | Karma: 8,73 | Přečteno: 178x | Diskuse| Politika

Karel Stýblo

Krizový premiér.

Ten člověk nemá schopnost stát se rozhodným vůdcem našeho místního politického divadla. On totiž postrádá herecký talent a na divadelní scéně sněmovny, už nestihá být ani kandrdasem.

28.2.2021 v 13:50 | Karma: 12,02 | Přečteno: 396x | Diskuse| Politika

Karel Stýblo

Naděje pro Babiše

Každý normálně vnímavý člověk si okamžitě uvědomí, že když hoří, musí se hasit. Až potom začne hledat viníka požáru. Jenomže řada našich spoluobčanů do poslední chvilky fouká do ohně a ještě navíc, brání z hořícího domu

13.2.2021 v 13:11 | Karma: 34,33 | Přečteno: 1121x | Diskuse| Politika

Karel Stýblo

Reminiscence

Kdo to ví? Že naše křesťanské Vánoce navazovaly na pohanské svátky zimního slunovratu. V tomhle směru bylo nové křesťanství obratné a trpělivé.

31.12.2020 v 9:39 | Karma: 5,24 | Přečteno: 92x | Diskuse| Hyde park
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Podezřelé nákupy zbraní se mají hlásit už od července, schvaluje vláda

24. dubna 2024  5:25,  aktualizováno  11:35

Prodejci mají mít už od července povinnost hlásit podezřelé nákupy zbraní. Počítá s tím novela...

ANO nemá představu o budoucnosti, odpověděl Fiala Babišovi ohledně důchodové reformy

24. dubna 2024  11:22

Šéf ANO Andrej Babiš na svém účtu na sociální síti X tento týden zveřejnil video, ve kterém...

Kdo pošle hlas do voleb z ciziny poštou, bude moci jít volit znovu a jinak

24. dubna 2024  10:57,  aktualizováno  11:20

Pravidla pro volby poštou ze zahraničí se ještě oproti původnímu vládnímu návrhu změní....

Senior přivezl granáty na služebnu v Prostějově autobusem, ukradl je na vojně

24. dubna 2024  11:17

Osmdesátiletý muž, který minulý týden přinesl na policejní služebnu v Prostějově v igelitové tašce...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 326
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 773x
Důchodce s vlastním názorem, jenž si myslí, že na krmení holubů má ještě času dost.

Seznam rubrik