Zase volby.

14. 10. 2016 16:04:07
Neměl by se raději hodnotit počet nevoličů a tímhle pohledem hodnotit zvolené vůdce? Před týdnem v prvním kole voleb do senátu nepřišlo volit 65% občanů. A jak bude vypadat kolo druhé? Moje průzkumná agentura hlásí nepřítomnost 88

Jestlipak mají ti vyvolení v sobě trošku studu, že se lidé od nich, od „zavedených“ politických stran odtahují? A nevolí, nebo dávají přednost málo čitelným politickým hnutím, či koaličním uskupením, anebo různým solitérům? Kdy si konečně ti „profesionální“ političtí vůdci přiznají, že nemohou řídit život občanů bez životních zkušeností, jenom ze svých skleníků stranických sekretariátů a teplíčka poslanecké sněmovny.

Mezi zavedenými stranami nemá český volič na výběr.

Český volič nemá ani možnost svobodné volby, protože musí volit jen menší zlo. Protože mezi parlamentními stranami nenachází žádnou, kterou by chtěl volit, tak ho k volbám nic neláká. Rozhádaná vláda i rozhádaná sněmovna, nejsou schopné formulovat budoucí rozvoj republiky, natož plnit sliby. Zajímá je jen horizont jejich čtyřleté vlády a příležitosti z ní vytěžit hlavně osobní a stranický zisk. A tak našinec občan, jak jenom umí, hájí svou holou existenci, bloudí mezi domácími hochštapléry a světem plným křivd.

Jak dlouho ještě bude ochoten tento stav snášet. Zítra už zase budeme sledovat volební studia a tváře politických spasitelů. Nevadí jim některé skandálně špatné zákony a hlavně ty zákony, které už dvacet let leží někde v pořadačích vlády, nebo poslanecké sněmovny. Někteří spasitelé už pamatují potrhaný samet a největší tuneláře naší země. Dlouho jsem si myslel, že Zemanova slova o spálené zemi patří do hloupého koloritu jeho názorů a bonmotů. Jenomže požáry byly skutečné a nikdo nehasil. Dobře si pamatuji, jak Havlův následník Václav Klaus si přál více Viktorů Kožených a nevěřím, že ten Václav II nevěděl, která bije.

Trocha historie.

Předchůdce a vzor všech současných zlodějů Kožený, se vrátil z Ameriky se dvěma tisíci dolarů. To byl jeho osobní vklad do privatizace a příklad, jak dokonale rabovat zaběhnuté firmy přes investiční fondy. Nechce se mi pátrat, kolik miliard ulil na svá konta v zahraničí, ale nedá se zapomenout, jak dokázal rozprodat flotilu československých zámořských lodí i s přístavem v Hamburku.

Zdeněk Bakala prý přijel z Ameriky už jako bohatý muž. Je třeba také připomenout, že Václavu Havlovi na hradě, dělal s přítelem Karlem Schwarzenbergem poradce. Velkozloděj Bakala je dnes jeden z nejbohatších podnikatelů v Čechách, za zlodějiny nikdy nestíhaný: „Nazdar Vašku, něco bysem potřeboval.“ „Fajn soudruhu, ...teda promiň Zdeňku!“ „No, potřeboval bych pučit čtyři miliardy.“ „Hele; ale banky už budou krachovat- no ale pro tebe něco vyhrabu.“ „A na co to chceš?“ „ Na uhlí.“ „No dobrý, ale čím budeš ručit?“ „No přece tím uhlím, ty vole.“

Tak zítra...

Všechno co tehdy zmizelo, musíme platit znovu a znovu. Státní pokladna nemá jiný zdroj než to, co do ní my občané vložíme. Aby bylo na další a další volby, reprezentační potřeby ministrů, poslanců a senátorů, na potřeby krajských gubernátorů, aby bylo na krytí kmotrů, kteří pro ně beztrestně rabují. To trvá již dlouhých dvacet sedm let. Tolik času měla, tak zvaná parlamentní demokracie, aby se nekontrolovatelně usalašili její protagonisti. Předpokládám, že se nebude stydět „vládnout“ i za podpory desetiny voličů.

Autor: Karel Stýblo | pátek 14.10.2016 16:04 | karma článku: 16.48 | přečteno: 175x

Další články blogera

Karel Stýblo

Povídání na neděli.

Tak – ňák mám neodbytný pocit, že rozum se vytrácí jako pára nad hrncem. Laskavý čtenáři, prosím, nezlob se. Dříve jsem rád komunikoval naživo a tvrdil jsem, že i diskuze v hospodě je obohacující.

19.9.2021 v 10:39 | Karma článku: 12.08 | Přečteno: 214 | Diskuse

Další články z rubriky Osobní

Tereza Ledecká

IQ tykve ?

Jednou v Básnících se Štěpán Šafránek zeptal pana profesora, "Jak člověk pozná, že je blb?" Pamatujete, co mu na to odpověděl? "Chytrej člověk to nepozná nikdy, a blbci je to jedno!" Tak vám přeju, ať nikdy nedojdete poznání...

28.3.2024 v 14:15 | Karma článku: 6.73 | Přečteno: 96 |

Lucie Svobodová

Magor

Přátelé, širší rodina - každý reagoval na mé členství odlišně. Někteří na mě neustále křičeli, že jsem magor. Jiní si to pravděpodobně také mysleli, ale rozhodli se nechat si to pro sebe.

28.3.2024 v 8:59 | Karma článku: 11.05 | Přečteno: 970 | Diskuse

Vlastík Fürst

Pravopis máš hrozný, ale piš dál!

Jaké máte vzpomínky na svá školní léta? Měli jste také svého oblíbeného učitele - učitelku? Nebo jste dokonce byli platonicky zamilovaní do vaší kantorky - kantora?

27.3.2024 v 14:30 | Karma článku: 21.81 | Přečteno: 452 | Diskuse

Tereza Ledecká

Sněžkolezkyně

My Češi jsme pověstní svými nákupními výpravami do Polska, ale věřte, že na dně Lomniczky nic nekoupíte, a ještě za to draze zaplatíte

20.3.2024 v 23:29 | Karma článku: 10.92 | Přečteno: 294 |

Jiří Kačír

Recenze hry Baldur's Gate 3 a nových pravidel D&D 5E

Baldurs Gate 3 je RPG hra postavená na pravidlech Dungeons & Dragons, konkrétně na jejich nejnovější verzi 5E. Oproti verzím 3.5 a 4.0, které se používaly někdy od roku 2000 až do teď, se ve verzi 5E provedla spousta změn.

17.3.2024 v 13:41 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 68 | Diskuse
Počet článků 326 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 772
Důchodce s vlastním názorem, jenž si myslí, že na krmení holubů má ještě času dost.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...