Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Víte - nevíte.

Víte – nevíte. Víte, že Číňani by mohli přispět na prezidentskou volební kampaň Zemana, případně sociálním demokratům? Není to úplný blábol; Petr Nováček redaktor ČR, účastník agitky u Krause, se nedávno také analyticky projevil.

Nedokážu překousnout i jiné plky, které se běžní občané dozvídají z veřejnoprávní České televize, třeba v pořadu Marka Wolnera. Taky Naprosto nechápu, proč možnost neustále blábolit v ČT, dostává největší hochštapler v Čechách – Kalousek. Tak velké příkopy mezi „My a Oni“, po potrhaném revolučním sametu jsem ještě neprožíval. Myslím, že první díra byla vykopána již za Havla, když se spojili bývalí disidenti a bývalí blahorodí komunistického režimu.

 Samozřejmě, takový vývoj k demokracii, dlouho občané nečekali a nechápali. Snad až, když ve velkém, začaly zavedené a úspěšné podniky krachovat. Výrobní zařízení končilo ve šrotu a výrobní pracovníci na ulicích. Tloustnout začaly, nikým nehlídané, investiční fondy a hochštapléři, kterým se „nepovedly“ privatizační projekty. Jejich miliardové půjčky zmizely i s bankami a konečný účet, samozřejmě zaplatil občan. A těm velkozlodějům, na příklad za Bakalu, platí dodnes.

Všichni nosí dříví do lesa…

Já už ne, jsem unavený.  Ani ne tak z nošení dříví, ale z neutuchající blbosti naší politiky. Proto je Česká společnost tak rozdělena.  Současná blahorodí, někteří třeba ne osobně, ale svou příslušností k sekretariátům se neubrání mlčící většinou pohrdat. Účast na letošních senátních volbách však ukázal, že tohle funguje i naopak. Za komunistů byla volební účast 99,9% a všichni už dávno věděli, že se nic nezmění. Na senátních volbách byla účast 15% a nikdo si už dávno není jistý, jestli se něco změní.

Přestože jsem opravdu unavený, nemohu si odpustit poznámku k případu pana Bradyho. Ten stařík byl paradoxně strašlivým způsobem zneužit. Vedle všech žvejků o dajli medaili – nedajli medaili, ho vedle synovce Hermana i další zemanobijci vláčeli po celé republice. Také nemohu odpustit organizátorům trucpodniku státních oslav na ulicích. Že se jako hokynář projevil i předseda STAN, pan Gazdík ze Suché Lozi. Tam ještě může balamutit vesnické občany. Jenomže ten pán je taky místopředsedou poslanecké sněmovny

Kdo má peníze, ten má hezkou pani.

STAN s KDU-ČSL, kteří se trucpodniku zúčastnily, teď přemýšlejí, kdo to zaplatí. Není žádné tajemství, že agitku, mítink, či co to bylo, organizovala agentura Kudykam, která patří Kocábovi a Horáčkovi. Také Daniel Herman si užíval skandování! Mohlo mu to připomenout ovace při jeho řeči na sudetoněmeckém sjezdu. Faktura nějakých 300 000 Kč, však možná bude spláchnuta jako protihodnota za zviditelnění a pár minut slávy. Nesmím zapomenout - zviditelnění budoucích kandidátů na prezidenta! Pan Horáček měl za moderování zaplaceno a včera ohlásil kandidaturu na prezidenta.

Možná vzkvétají finanční toky a hospodářství země. Jak se mají prostí zaměstnanci a jiní „obyčejní“ lidé? Většina má strach o práci, protože aby se z nich nestali socky, je jich většina svázána dluhem. Takřka všichni se cítí být hlídáni státním „velkým bratrem“ a jinak omezováni výmysly zákonodárců. Mít rodinu je docela riskantní podnik. Jestlipak o tom něco vědí, třeba čeští europoslanci a jiní političtí velkopodnikatelé se sbírkou vrcholných funkcí?

Asi už vím…

O co těm sběratelům funkcí jde. Na příklad, ministr kultury si ve svém úřadě může popovídat s dalajlámou a potom si 28.října odjet na své sídlo do Francie. Oni i ostatní blahorodí chtějí demokracii a přitom zpochybňují naši současnost, na které se už celá léta podílejí. Už také vím, co je kroměřížská výzva. Ať už ji podepsali Kocáb, Hutka, Halík, Žantovský, Pithart nebo Horáček a Diensbier,nebo jiní zemanobijci, není podstatné. Každý jeden z nich, touží po prezidentské funkci.

Autor: Karel Stýblo | pátek 4.11.2016 8:34 | karma článku: 23,96 | přečteno: 460x
  • Další články autora

Karel Stýblo

Povídání na neděli.

Tak – ňák mám neodbytný pocit, že rozum se vytrácí jako pára nad hrncem. Laskavý čtenáři, prosím, nezlob se. Dříve jsem rád komunikoval naživo a tvrdil jsem, že i diskuze v hospodě je obohacující.

19.9.2021 v 10:39 | Karma: 12,41 | Přečteno: 214x | Diskuse| Politika

Karel Stýblo

"Člověk by chtěl být gigantem - a je ho*no kamaráde."

Předpokládám, že Švejk, na rozdíl od dnešních vůdců, by na záludné otázky života, nebo smrti, odpovědi nacházel. Poradil by si i s tím, že televizní šlapání v ho*nech hodně smrdí.

17.3.2021 v 10:38 | Karma: 8,73 | Přečteno: 178x | Diskuse| Politika

Karel Stýblo

Krizový premiér.

Ten člověk nemá schopnost stát se rozhodným vůdcem našeho místního politického divadla. On totiž postrádá herecký talent a na divadelní scéně sněmovny, už nestihá být ani kandrdasem.

28.2.2021 v 13:50 | Karma: 12,02 | Přečteno: 396x | Diskuse| Politika

Karel Stýblo

Naděje pro Babiše

Každý normálně vnímavý člověk si okamžitě uvědomí, že když hoří, musí se hasit. Až potom začne hledat viníka požáru. Jenomže řada našich spoluobčanů do poslední chvilky fouká do ohně a ještě navíc, brání z hořícího domu

13.2.2021 v 13:11 | Karma: 34,33 | Přečteno: 1121x | Diskuse| Politika

Karel Stýblo

Reminiscence

Kdo to ví? Že naše křesťanské Vánoce navazovaly na pohanské svátky zimního slunovratu. V tomhle směru bylo nové křesťanství obratné a trpělivé.

31.12.2020 v 9:39 | Karma: 5,24 | Přečteno: 92x | Diskuse| Hyde park
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Po havárii na koloběžce skončil v řece, bezvládného muže museli oživovat

26. dubna 2024  17:24

Bezvládného muže vytahovali krátce po čtvrteční půlnoci policisté z řeky Svitavy v brněnských...

V bytě mám cizího muže, volal majitel strážníky. Vetřelce našli v posteli s pivem

26. dubna 2024  17:05

Neznámý návštěvník se ve čtvrtek odpoledne objevil muži v bytě na českobudějovickém sídlišti Máj....

Dostával jsem balíčky, ne peníze, řekl Bystroň ke kauze úplatků od Rusů

26. dubna 2024  16:37,  aktualizováno  16:50

Poslanec Alternativy pro Německo (AfD) Petr Bystroň v kauze možných úplatků od proruské sítě řekl v...

Wau, skvělé, úžasné. Podvodníci imitují známé weby, falešné jsou i komentáře

26. dubna 2024  16:39

Internetoví podvodníci zneužívají zavedené značky a snaží se tak z lidí vylákat peníze. Podvrhnuté...

  • Počet článků 326
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 773x
Důchodce s vlastním názorem, jenž si myslí, že na krmení holubů má ještě času dost.

Seznam rubrik