Karel Stýblo

Teď už jedině blbost...

3. 01. 2017 10:13:03
Co se ještě v Evropě musí stát, aby blahorodí v čele s Merkelovou, nepřešli do stádia kreténizmu? Kreténizmem pravděpodobně také dlouho trpí 28 samozvaných evrokomisařů v čele s Jean-Claude Junckerem.

Nerad jmenuji „naší“ Věru Jourovou, protože jsem ji měl rád. Kolik teroristických útoků se ještě musí stát, kolik nevinných lidí musí ještě umřít, než ti z bruselských a štrasburských paláců začnou konat. Kolik teroristů ještě musí do Evropy přijít, kolik utečenců na moři ještě musí zahynout, než přestanou žvejkat; co by se a jak by se...

Po vánočním útoku v Berlíně, jsem nevěřil svým uším, co paní Jourová říkala. Jak mluvila o omezování internetových plateb a omezování anonymních telefonních čísel. Nedostatkem telefonů chce snad zastavit teroristy? Zato neříkala nic o boji proti pašerákům lidí, nic o lodní blokádě nelegálních plavidel převaděčů, nic o urychlení deportace nelegálních utečenců, nic o účelné ochraně vlastních lidí, nic o záchraně kulturních hodnot vlastní krajiny. Tihle naši vůdci jsou už mimo realitu.

Věrohodně se mně nepodařilo dohledat, kolik mlácení prázdné slámy komisařů stojí daňové poplatníky. Europoslanci píší příběh podobný. Přidám alespoň pár dostupných informací o komisi: V širším slova smyslu zde pracuje 23 000 zaměstnanců. Instituce je rozdělena na tzv. generální ředitelství (GŘ) nebo útvary, přičemž každý z nich se věnuje určité politické oblasti a v čele má generálního ředitele. V generálních ředitelstvích vznikají návrhy právních předpisů. Tyto návrhy jsou však oficiální až poté, co je schválí kolegium komisařů na svém pravidelném zasedání. Jednotlivá generální ředitelství rovněž řídí financování iniciativ na úrovni EU, realizují veřejné konzultace a komunikační činnosti. Komise má také několik výkonných agentur, které jí pomáhají se správou programů EU.

Na příklad pracovní příležitosti u Komise EPSO – Evropský úřad pro výběr personálu. Pokud chcete pracovat v Komisi, musíte nejdříve projít výběrovým řízením. Pokračují stáže v útvarech Evropské komise. Jak ji kontaktovat? Adresár EU „Who is who“ obsahuje seznam všech zaměstnanců Komise a zahrnuje i ostatní orgány EU, které jsou k dispozici ve všech úředních jazycích.

Koho blbost?

Stále mi vychází blbost našich politických vůdců, kteří v rámci jakési korektnosti nechápou, nebo jsou donuceni „nechápat,“ jednoduché prapříčiny. Je to především ekonomická globalizace, na kterou se samozřejmě nalepuje politika a bezohledné zájmy jednotlivých států. Kam se normální člověk podívá, všude se vaří vydatný Eintopf. Snad abychom lépe přechodili krizi smyslu života, úpadek hodnot a také úpadek demokracie a omezování svobod?

Když to zobecním; je otázka, jestli může dlouhodobě přežít společnost, které chybí vyšší smysl její existence, sdílené hodnoty, svobodně respektovaná pravidla a tvůrčí práce, která by měla uspokojovat. Co se týče Evropy; naprostá většina politiků je tak zblblá ideologií multikulturalizmu a ochromená politickou korektností, že nenalézám žádnou smysluplnou odpověď. I proto si většinová společnost, spolu se mnou, klade otázku: „ Podle jaké logiky a v čí prospěch se ti naši politici angažují?“

Jen konspirace?

V čí prospěch? Řečeno s klasikem: Tento způsob kapitalizmu zdá se mi poněkud nešťastným. Místo rovnocenné soutěže rovnocenných subjektů na trhu, rostou globální korporace, což směřuje k monopolům, které s běžnými obchodníky na trhu mají nesouměřitelnou velikost a tím moc. Tahle situace likviduje ekonomickou svobodu v čím dál více odvětvích. A nejděsivějším důsledkem se stalo, že politiku řídí korporace a oligopoly více, než vlastní politický rozum. To je asi příčina všech problémů.

Dobrým příkladem je mocensky nejsilnější část elit USA. Bývalým poradcem ministra války Donalda Rumsfelda byl Thomas Barnet, který, mimo jiné napsal toto: „Konečným cílem je homogenizace všech států na zeměkouli. Toho musí být dosaženo smíšením ras s cílem vzniku světlé hnědé rasy v Evropě. Proto musí Evropa přijmout ročně 1,5 milionu přistěhovalců z třetího světa. Výsledkem tak bude vznik populace s průměrným IQ 90, lidí, kteří budou příliš hloupí na to, aby chápali, ale dost inteligentní, aby pracovali.“

Nechce se mi věřit, že rozvalené státy arabského světa vznikly v těchto souvislostech. Jenomže; kdo v přímém přenosu rozpoutal válku v Iráku a kdo inicioval arabské jaro? Kdo de facto vyzbrojil Islámský stát, kdo prodlužuje válku v Sýrii, kdo může za destrukci Libye, kde vznikla uprchlická povodeň ohrožující Evropu? Nezapadají do těchto plánů i prozrazené odposlechy Angely Merkelové Americkou NSA? Nebýt Spojených států, ani Saúdové by neměli příležitost vyzbrojovat ISIL a jejich monarchové financovat stavby mešit v evropě.

Budoucnost.

Kdo s politiků, ať již z jakýchkoli důvodů, nechce chápat, že se hraje vabank o budoucnost Evropy a potažmo celého světa, kdo z nich podléhá strachu o své vlastní dobré živobytí, nemá v čele evropských států co dělat. Alespoň my voliči v Čechách, zařídíme, aby se vyměnili politici typu Sobotky, který se leká svých vlastních slov. S naší svobodou musíme začít znova. A vůdci si musí uvědomit, že čím větší svoboda, tím větší zodpovědnost! Svoboda jedněch, nesmí končit ztrátou druhých!

Autor: Karel Stýblo | karma: 41.10 | přečteno: 1921 ×
Poslední články autora