Neetická zaměstnanost.

19. 09. 2017 10:03:54
Jak je v naší krajině patrno, pokus o kvalifikovaný odhad počtu našich cikánských spoluobčanů, je neetická věc. Vládní sčítání Romů nebude, je rasistické a nekorektní. Můžeme si jen nalít trochu korektního vína, z pachutí.

Z(a) tracená korektnost.

Korektnost byla vždy synonymem pravdy i důvěry. S tím vždy souvisela pravdivá informace jako dobrý začátek pro vyřešení někdy i nepopulárních problémů. Nechápu na příklad, proč se o nezaměstnaných Romech nemluví pravdivě a proč se občané o zlodějích kovů a jiné trestné činnosti dozvídají jen pokoutně. Snad proto, aby spořádání občané nerozdmýchávali národnostní nenávist? Asi je lepší, když se občan nedozví, že kriminalita cikánů je desetinásobná, než zbytek populace. Nebo mimochodem, že Vietnamská menšina vyrábí 75 procent drog v naší zemi.

Na druhou stranu, zbytek vietnamských imigrantů je zaměstnaných a jejich děti bývají mezi nejlepšími českými studenty. Protože oni velmi dobře vědí, že pracovat se vyplatí, že ve své bývalé domovině, se sociální dávky nevyplácejí. Dnes je u nás nejnižší nezaměstnanost v Evropě, jinak řečeno volných pracovních míst, je nejvíce v historii České republiky. Nejkřiklavější příklad je v okrese Karviná, kde je 16 607 osob ve věku 15 – 64 let, kteří mohou pracovat a nabízí se jim 1 316 volných pracovních míst. Politická korektnost však nedovolí žádnou statistiku, na příklad kolik z těch 16 607 karvinských nezaměstnaných, jsou gádžové.

Snad je pravdivý, alespoň sumář nejčastěji nabízených prací:

Obsluha strojů a zařízení, montéři 33 297

Pomocní a nekvalifikovaní pracovníci 33 147

Řemeslníci a opraváři 31 880

Pracovníci ve službách a prodeji 21 630

Techničtí a odborní pracovníci 11 262

Specialisté 11 162

Montážní dělníci výrobků a zařízení 11 016

Pomocní pracovníci ve výrobě 9 248

Pomocní pracovníci v oblasti těžby a stavebnictví 8 361

Řidiči nákladních automobilů, autobusů a tramvají 7 669

Samozřejmě tyto počty se neustále mění, ale faktem zůstává, že při tvrdší sociální politice by se nějací pracovníci ještě doma našli. Pracovní trh bude i v dalších letech potřebovat desítky tisíc lidí, proto normální a poctivý občan nechápe, že zdraví a silní chlapi od početných rodin nepracují a naši podnikatelé se přetahují o zahraniční dělníky. Vozit Ukrajince, nebo lidi z Mongolska do Čech, je absurdita naší korektní politiky k Cikánům.

Neetické pravdy.

Z oněch dvě stě až tři sta tisíc českých Romů jak odhaduje Úřad vlády, tvoří Romové asi 60 % obyvatel věznic. Navíc, dětskou kriminalitu a mládeže často organizují dospělí. Myslí si snad někdo, že je to náhoda když děti nemohou být souzeny? Procento romských invalidních osob asi šestinásobně převyšuje průměr bílé populace. Statistika od roku 1989 neexistuje a běžný občan nechápe, že bujný státní aparát nemůže získat odpovídající statistické údaje.

Bohužel, náš systém sociálních dávek zvýhodňuje otce velkých rodin, kteří si chodí pro vyšší dávky, než si vydělají mnozí pracující gádžové. Takže, podle jejich zkušeností, jít do práce znamená zbytečně se namáhat. A proto si chodí na „pracáky“ jen pro razítko, že z rasových důvodů je nikdo nechce zaměstnat. S úžasem jsem někde četl, že mnozí považují fyzickou práci za Boží trest. Snad jedině proto by věřící a normální občan „pochopil“, že zdraví a silní Cikáni nemohou pracovat

Přidám malý příklad ze života nás ostatních, nechápajících občanů. Nejmenovaný ústav bramborářský potřebuje několik brigádníků na sklízení brambor z malého hospodářství a pokusných políček. Vedoucí hospodářství se obrátil na úřad práce. Obdržel kontakty na nezaměstnané, s kterými se měl telefonicky přímo dohodnout. Ne jen, že všichni dotázaní práci odmítli, ale nezeptali se ani na výši výdělku. Navíc, od mnohých obdržel sprosté a nepublikovatelné odpovědi. I v tomhle případě věřím, že kdyby se správce obrátil se stížností na příslušné úřady, v rámci korektnosti našich orgánů a za pomocineziskových organizací pro začleňování, by mohl být obžalován z rasizmu.

Politická korektnost.

Politická korektnost zužuje okruh povolených témat a stanovuje meze, jak se o těchto tématech smí hovořit. Určuje, co se smí a nesmí říkat, jak se to smí a nesmí říkat, a kdo co smí a nesmí říkat. Vytváří se pevná soustava a hierarchie povolených a nepovolených názorů a skupin lidí, které je můžou nebo nemůžou vyslovovat. Zavádí se dvojí metr posuzování mluvy a jednání podle toho, kdo je jejich nositelem a kdo adresátem. Vytváří paralelní realitu. (Andrej Duhan)

Jen to ne!

Jde o „staré dobré“ marxistické uvědomění, že nežijeme v komunistickém ráji, ale v bídě kapitalistické svobody. V neomarxistickém vidění světa politická korektnost není popřením reality, pouze vytváří realitu novou a lepší. Takže nevadí, že jsme cikány za sto let nedokázali začlenit do většinové společnosti. Český občan je podle Evropské Unie úplně hloupý, když nevěří v radostnou multikulturní společnost. Arabská kultura imigrantů nás docela určitě obohatí a přispěje i k nedokončenému včlenění našich cikánů do společnosti.

Autor: Karel Stýblo | úterý 19.9.2017 10:03 | karma článku: 16.18 | přečteno: 424x

Další články blogera

Karel Stýblo

Povídání na neděli.

Tak – ňák mám neodbytný pocit, že rozum se vytrácí jako pára nad hrncem. Laskavý čtenáři, prosím, nezlob se. Dříve jsem rád komunikoval naživo a tvrdil jsem, že i diskuze v hospodě je obohacující.

19.9.2021 v 10:39 | Karma článku: 12.08 | Přečteno: 214 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma článku: 5.92 | Přečteno: 90 | Diskuse

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 10.81 | Přečteno: 304 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 14.61 | Přečteno: 231 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 29.41 | Přečteno: 643 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.27 | Přečteno: 529 | Diskuse
Počet článků 326 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 772
Důchodce s vlastním názorem, jenž si myslí, že na krmení holubů má ještě času dost.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...