Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Ztracená soudnost.

Veřejná media úplně ztratila zábrany. Běžný občan čtenář, či divák jen těžko rozezná rozdíl mezi seriózností, nebo bulvárem. I když výraz „bulvár“ v případě faktické mystifikace občanů není až tak od věci.

Slušnost už taky není to správné slovo, stačí se podívat na internet, nebo do poslanecké sněmovny. Verbální výlevy, včetně některých poslanců se někdy hodí mezi opilce v hospodách čtvrté cenové skupiny. Dnešní mediální scéna je tím sledovanější a televize si ráda přilepší. Novinové články, fotografie a televizní reportáže ztratily základní úctu vůči lidské společnosti. Na televizní reality schow, některé reportáže a jiné pořady, by ještě v nedávné minulosti většina slušných lidí nekoukala.

Samozvanci.

 

Teď, po propadáku „systémových“ volebních stran nepochybuju, že mainstreamový mediální prostor má i jiné starosti aby dokázal, že lži nezačínají jen tam, kde končí signál ČT. Chudáci novináři; jak mají interpretovat Kalouskův „Demokratický“ blok? Seskupení, které cíleně lže, že zastupuje jednotný šik 1,4 miliónů voličů a to je jenom o 100 000 lidí méně voličů, než volilo Babišovo hnutí ANO. Účelové spojení, které má jediný úkol, a to zajistit svým vysloužilcům alespoň korýtka, když plná koryta vyschla.

 

Kalousek do svého projektu nemusel nosit žádný program, jenom stačilo v politických matadorech, vyvolat pořádný strach z budoucnosti. Takový strach, že Fialovi modří ptáci, Bělobrádkovi  prospěcháři a STAN s prošlou lhůtou Gazdíka, mu zobou z ruky. Na adresu těchto politických dinosaurů jen dodám, že lživou propagandu demokracie unese. Strach z opravdové demokracie mají jen samozvanci, protože lidé prohlédnou jejich manipulace s pravdou a jejich korupční jednání. Proto teď jejich jedinou politickým programem je vláda bez Babiše a Hrad bez Zemana.

Samovzdělanci.

 

Ještě nutno dodat, že lidovci jsou, mimo jiné, podepsáni pod Babišovým EET. Stejně tak se podíleli na Kalouskem kritizovaném rozpočtu pro rok 2018. Trošku později, v předvolebních choutkách, Gazdík se STAN přeběhl do lůna KDU- ČSL a než Kalousek zareagoval, se volební koalice halasně rozpadla. Škoda, že Kalouskův blok je jenom pro oko, jen pro komediální zvolení orgánů poslanecké sněmovny. Před skutečnými volbami, by bylo mimořádně zábavné sestavování spojené kandidátky. Kalousek, Bělobrádek, Gazdík…! Kdo by těžil lithium?

 

Takže, „Demokratický“ blok je vylhaný a nikdy neměl a nemá mandát 1,4 miliónů voličů. Snad jenom 48 samovzdělaných poslanců. O jeho význam, spolu se svým tvůrcem Kalouskem, se snad budou zajímat jen orgány v trestním řízení, jinak upadne do zapomnění. Je však faktem, že nyní naše rozdělená společnost hodně mentálně kulhá. Všichni novináři, televizní moderátoři, všichni klientelisté, korupčníci, všichni kmotři a mafiáni se obviňují ze lži, pravda nikoho nezajímá. Jedni věří Babišovi a druzí jsou sešikováni v antibabišovské „demokratické“ frontě. Místo racionality se mobilizují emoce a místo zodpovědné politiky se dělá čistokrevné politikaření.

Léčivé ohlédnutí.

 

 Vzpomínám si, jak před dvaceti lety, veřejnost znechuceně reagovala na bulvárního fotografa, který zveřejnil snímky, dnes již zesnulého prezidenta Havla. Z protilehlé střechy vyfotil nemocného prezidenta v nemocničním pokoji po operaci rakoviny plic. Bylo zřejmé, že tehdejší prezident bude řadu týdnů a měsíců muset podstoupit náročnou rekonvalescenci.  A veřejnost relativně klidně reagovala, i když nemoc omezovala jeho schopnost vykonávat úřad.

 

Také vysportovaný prezident Klaus měl skvrnku na svém zdraví. V létě roku 2008 mu v nemocnici na Bulovce, operovali umělý kyčelní kloub. Zotavování trvalo zhruba tři měsíce a prezident v klidu omluvil svou nepřítomnost na olympiádě v Číně. Václav Klaus také, před nástupem do nemocnice upozornil veřejnost, že zdravotnický poplatek 60,- Kč bude platit jako každý jiný občan. Regulační poplatky krátce před tím, zavedl ministr zdravotnictví Tomáš Julínek. Ovšem, dnes zdravotně hendikepovaný prezident Zeman je skvrna na křišťálové čistotě prezidentského úřadu. O to se, mimo jiné, starají protagonisté České televize.

Miloše Zemana jsem poznal na živo, už před sametem. Bylo to někdy koncem roku1988 a ještě jednou v létě 1989. Na zapřenou přijel k nám do Havlíčkova Brodu a později do Chotěboře, se zajímavou přednáškou o ekonomii v praktickém životě. Jeho názory mě okamžitě zaujaly. Už tehdy jsme se dozvěděli o ostrůvcích pozitivní deviace za hlubokého komunizmu. V té době byl už po druhé vyhozen ze zaměstnání a nebýt listopadu, asi by se později na svět koukal zamřížovaným oknem.

Autor: Karel Stýblo | pátek 1.12.2017 15:45 | karma článku: 34,64 | přečteno: 1314x
  • Další články autora

Karel Stýblo

Povídání na neděli.

Tak – ňák mám neodbytný pocit, že rozum se vytrácí jako pára nad hrncem. Laskavý čtenáři, prosím, nezlob se. Dříve jsem rád komunikoval naživo a tvrdil jsem, že i diskuze v hospodě je obohacující.

19.9.2021 v 10:39 | Karma: 12,41 | Přečteno: 214x | Diskuse| Politika

Karel Stýblo

"Člověk by chtěl být gigantem - a je ho*no kamaráde."

Předpokládám, že Švejk, na rozdíl od dnešních vůdců, by na záludné otázky života, nebo smrti, odpovědi nacházel. Poradil by si i s tím, že televizní šlapání v ho*nech hodně smrdí.

17.3.2021 v 10:38 | Karma: 8,73 | Přečteno: 178x | Diskuse| Politika

Karel Stýblo

Krizový premiér.

Ten člověk nemá schopnost stát se rozhodným vůdcem našeho místního politického divadla. On totiž postrádá herecký talent a na divadelní scéně sněmovny, už nestihá být ani kandrdasem.

28.2.2021 v 13:50 | Karma: 12,02 | Přečteno: 396x | Diskuse| Politika

Karel Stýblo

Naděje pro Babiše

Každý normálně vnímavý člověk si okamžitě uvědomí, že když hoří, musí se hasit. Až potom začne hledat viníka požáru. Jenomže řada našich spoluobčanů do poslední chvilky fouká do ohně a ještě navíc, brání z hořícího domu

13.2.2021 v 13:11 | Karma: 34,33 | Přečteno: 1121x | Diskuse| Politika

Karel Stýblo

Reminiscence

Kdo to ví? Že naše křesťanské Vánoce navazovaly na pohanské svátky zimního slunovratu. V tomhle směru bylo nové křesťanství obratné a trpělivé.

31.12.2020 v 9:39 | Karma: 5,24 | Přečteno: 92x | Diskuse| Hyde park
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Trumpova bulvární odysea. Jeho věrní z něj dělali nadsamce, soupeře likvidovali

25. dubna 2024  14:10

Premium Aktuální soud s Donaldem Trumpem, ve kterém se propírají i jeho opakované zálety, je unikátní...

Langšádlová končí jako ministryně pro vědu a výzkum. Nahradit ji může Havel

25. dubna 2024  8:08,  aktualizováno  13:55

Helena Langšádlová z TOP 09 končí ve vládě Petra Fialy jako ministryně pro vědu a výzkum. Jméno...

Muž se nadýchal chemikálie, která unikla z tlakové lahve. Patrně jde o chlor

25. dubna 2024  13:45

Kvůli úniku neznámého štiplavého plynu zasahovali hasiči ve středu a ve čtvrtek v Gorkého ulici v...

Zastal se urážené kamarádky, schytal kopanec do hlavy. Policie hledá útočníka

25. dubna 2024  13:42

Pražští policisté pátrají po agresorovi, který v březnu v Karlíně napadl jiného muže. Incident se...

  • Počet článků 326
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 773x
Důchodce s vlastním názorem, jenž si myslí, že na krmení holubů má ještě času dost.

Seznam rubrik