Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Za plachetkami se hrdinové jen těžko skrývali.

Babišovi ani ostatním šestadvaceti premiérům nevadí, že porušili článek 310 Smlouvy o fungování Evropské unie? Ve zmíněném bodě se EU vydávat dluhopisy zakazuje. Proto bych řekl, že EU opět obešla svoje pravidla.

Vadí vůbec někomu, že buďto v rámci politické korektnosti, nebo čistě pro očekávání ulitých a špinavých peněz, měli premiéři nataženou roušku i přes oči. Výsledkem vynuceného jednání o tomto paktu může také být, aby již nikdo nemohl reálně z totalitní EU vystoupit. Protože byl uzavřen pakt o společném ručení všech členských států za dluhy celé EU. Mohli by snad Češi při odchodu z EU vyplatit poměrnou část ze všech zadlužených států EU?  Jen nerad to říkám, ale náš premiér svým podpisem zaprodal svobodu rozhodování občanů ČR.

Se zavázanýma očima si asi vůbec premiéři nevšimli, že podle Ursuly von der Leyenové bude čerpání z fondu spojeno s plněním nadnárodních reformních programů, ke kterým se bude muset zavázat každý členský stát? Investice budou spojeny, například s klimaticky odpovědným hospodářstvím. Možná, že nám bude zakázáno budování jaderných elektráren a kopečky osejeme větrníky, jako již na úrodných polích byly vypěstovány sluneční elektrárny.  Budeme tedy půjčené peníze využívat k věcem, které mnozí z nás ani nechtějí?

Odkaz současnosti.

I když mojí valnou část života poznamenala vláda jedné strany, dnes vidím nesvobodu našich životů daleko propracovanější. Díky informační explozi začíná vítězit kombinace toho nejhoršího z bolševika a současného kapitalismu. Tedy, aktivisticky liberálního kapitalizmu. Svobodně vyjádřit názor začíná být stejně nebezpečné jak za totality. Kam zalezla lidská hrdost, která se rvala, i když jsme trpěli za vlády jedné rudé strany? Kde je morální satisfakce, že se necháváme manipulovat, na příklad aktivisty politických neziskovek? Naše takové totalitní týpky docela jistě rozumy čerpají na amerických a západoevropských univerzitách, kde již dávno zvítězily zločinná politická korektnost, přiblblý feminismus, klimatické šílenství, pomatený genderismus i jiné společenskovědní úchylky.

Další problém je společenský egoizmus a neschopnost pohlédnout za humna svojí rozežranosti. Protože není místo pro společnou věc, chybí vize. V roce 1945 chtěli Češi socialismus, v roce 1968 socialismus s lidskou tváří a roku 1989 si vysnili demokracii. Ví někdo, co chceme po dalších třiceti letech? Mimo pohodlí a hromadění majetku, snad jen co nechceme! Ale to není vize kam nasměrovat národ a naší krásnou zem.

Odkaz příštím generacím.

Jestli sedmidenní dohadování ministrů o zadlužení sebe samých, ještě schválí národní parlamenty, Evropská unie se díky nikým nevolených blahorodí, konečně stane utuženým spolkem. Jako celek si půjčí vlastně od sebe, neboť kdo jiný, než daňový poplatník bude nakonec sanovat banky, až se dostanou do nesnází. My Češi budeme splácet 36 miliard ročně, asi do roku 2058 a to Merkelová i Babiš, jistě už budou na pravdě Boží. Ty peníze zase budou chybět na něco jiného a mladí budou zase kritizovat: Proč si ti blbci brali tu půjčku, když jsme ji na nic nepotřebovali!

A vláda po dalších třiceti letech bude zase za lháře, protože za celou dobu na důchody zbývá pořád málo a naše průměrné platy v utuženém celku unie, nedosáhnou ani na nejvíce dnes zadlužené kamarády: Řecko 180% HDP, Itálie 130% HDP, Francie 99% HDP, Španělsko 98% HDP… Co se mi ještě špatně říká? Trhy východní Evropy získané po r. 1989 byly vyrabovány a takřka zkolonizovány špatně vyjednanými podmínkami, při vstupu do novodobé, neomarxistické RVHP.(Pardon, EU.) Doufám, že po příštích volbách nedojdeme zas o krok dál a nevyrabujeme budoucnost našim potomkům, na dalších třicet let. 

Autor: Karel Stýblo | pátek 24.7.2020 10:13 | karma článku: 21,57 | přečteno: 404x
  • Další články autora

Karel Stýblo

Povídání na neděli.

Tak – ňák mám neodbytný pocit, že rozum se vytrácí jako pára nad hrncem. Laskavý čtenáři, prosím, nezlob se. Dříve jsem rád komunikoval naživo a tvrdil jsem, že i diskuze v hospodě je obohacující.

19.9.2021 v 10:39 | Karma: 12,41 | Přečteno: 214x | Diskuse| Politika

Karel Stýblo

"Člověk by chtěl být gigantem - a je ho*no kamaráde."

Předpokládám, že Švejk, na rozdíl od dnešních vůdců, by na záludné otázky života, nebo smrti, odpovědi nacházel. Poradil by si i s tím, že televizní šlapání v ho*nech hodně smrdí.

17.3.2021 v 10:38 | Karma: 8,73 | Přečteno: 178x | Diskuse| Politika

Karel Stýblo

Krizový premiér.

Ten člověk nemá schopnost stát se rozhodným vůdcem našeho místního politického divadla. On totiž postrádá herecký talent a na divadelní scéně sněmovny, už nestihá být ani kandrdasem.

28.2.2021 v 13:50 | Karma: 12,02 | Přečteno: 396x | Diskuse| Politika

Karel Stýblo

Naděje pro Babiše

Každý normálně vnímavý člověk si okamžitě uvědomí, že když hoří, musí se hasit. Až potom začne hledat viníka požáru. Jenomže řada našich spoluobčanů do poslední chvilky fouká do ohně a ještě navíc, brání z hořícího domu

13.2.2021 v 13:11 | Karma: 34,33 | Přečteno: 1121x | Diskuse| Politika

Karel Stýblo

Reminiscence

Kdo to ví? Že naše křesťanské Vánoce navazovaly na pohanské svátky zimního slunovratu. V tomhle směru bylo nové křesťanství obratné a trpělivé.

31.12.2020 v 9:39 | Karma: 5,24 | Přečteno: 92x | Diskuse| Hyde park
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Co v EU prosadili čeští europoslanci? Nabíječky i Erasmus, připomínají se

28. dubna 2024

Premium V Bruselu a Štrasburku proběhlo v týdnu velké loučení. Ve stávajícím složení se totiž europoslanci...

Děti na Haiti cestou do školy překračují mrtvoly. Misie z USA líčí praktiky gangů

28. dubna 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v USA Co mi vyprávěli po telefonu známí z Haiti, k nimž tam jezdím: školy a obchody se řídí podle toho,...

Zastřelili ho, pomočili a pověsili. Jak vznikla fotka mrtvého Mussoliniho

28. dubna 2024

Seriál Doufal, že uteče a i s milenkou dožije v bezpečí. To by se však víc než dvě dekády nesměl chlubit...

Hamás zveřejnil video Američana a Izraelce unesených v říjnu loňského roku

27. dubna 2024  19:18,  aktualizováno  21:55

Palestinské hnutí Hamás v sobotu zveřejnilo video zachycující dva z rukojmích, které uneslo při...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...

  • Počet článků 326
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 773x
Důchodce s vlastním názorem, jenž si myslí, že na krmení holubů má ještě času dost.

Seznam rubrik