Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

Už je jasné, proč je u nás tolik čínských špiónů - je to každý kdo má v kapse telefon Huawei.

A teď vážně - v roce 2014 byly zjištěny zadní vrátka v síťových zařízeních Cisco, o rok později v zařízeních Juniper. Na této stránce je uvedeno několik informací od Snowdena - https://www.eff.org/deeplinks/2014/05/looking-back-one-year-after-edward-snowden-disclosures-international-perspective (např. sběr informací o miliardách telefonních hovorů a emailů a milionech dokumentů měsíčně - v roce 2013). To mě přivedlo na spekulaci, zda Huawei nevadí z toho důvodu, že není pod kontrolou.

Pro ČR je horší to, že si nejsem jistý, zda NÚKIB má proti Huawei důkazy - aby to neskončilo placením miliard odškodného.

1 0
možnosti
JK

Podobné zlehčování o zbrojení Německa před rokem 1939 vedlo k světové tragédii. Dnes je jasné že další válka bude kybernetická, jeden jednoduchý kód má potenciál vyřadit celou infrastrukturu a obranyschopnost, území zmítané v chaosu je snadné obsadit a nastolit pořádek, samozřejmě ve jménu nějakého vznešeného hesla.

Přitom obrana je také vcelku jednoduchá, ochránit kritickou infrastrukturu, musí být jasné jak je hardware vyroben a jaký je v něm software včetně držení zdrojových kódů. Pokud tohle nemáte zaděláváte si na velký problém, pokud vypoví službu váš mobil, hospodářství se nezhroutí, to mi věřte.

4 0
možnosti
VS

Další který píše o nečem, aniž by věděl o čemRv

5 2
možnosti
VV

Ano, moc se mi libijak chce byt kazdy aktualni a napsat uzsny nesmysl. Za vlady jedne strany nikoho nenapadlo ze jezdi v kanonu, nebo houfnici, ci jezdi lokomotivou, protoze skoda mimo embecek vyrabela i tyto. A nikoho nenapadlo, ze ma doma v byte radar ci jine zamerovace protoze tesla vyrabela nejen radia a televize i vojenskou techniku.

;-DR^;-D

0 0
možnosti
KS

Telefon ve Vaší kapse není špionem. Jedná se o celou telefonní síť, která je dodávaná několika čínskými firmami. A ty firmy jsou taky schopné tu síť kdykoli vypnout. V tom je celé nebezpečí.

3 0
možnosti
AL

Zatímco ty americké ....

:-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 326
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 773x
Důchodce s vlastním názorem, jenž si myslí, že na krmení holubů má ještě času dost.

Seznam rubrik