Bohouš a špatné zuby.

23. 02. 2017 10:15:09
Bohoušek Sobotků, dostal letos k platu 14 000 korun, ministrům sněmovna přidala 10 000,- Kč, jenomže se nedaří a nedaří! Prokázat, jestli je Andrej lidumil, nebo zloděj. I naši poslanci si vylepšili základní plat o sedm tisíc,

kvůli odpovědné práci. Jak Babiše dostat na kolena!

Česko 20 plus.

Bohouš Sobotků chce vyhrát volby a tak říká: „ČSSD si nemůže dovolit skončit v opozici, volby vyhrajeme, ale musíme okamžitě opustit mentalitu těch, kdo mají pocit, že je to dopředu prohrané.“ Pan premiér nemůže dopustit, aby oranžová růže uschla a s ní růžové lístky v oranžových korytech. Asi proto dnes odstartuje volební kampaň ČSSD pod podivným heslem Česko 20 plus. Jakmile volič pochopí, že se pod názvem volebního ataku skrývá vizionář Sobotka, nedopustí, aby růže uschla. Někde jsem slyšel, že si na parlamentní volby oranžový předseda najal tři americké poradce. To je možná drb, ale drbem jistě není, že si na proměnu vizáže najal PR poradce Martina Charváta. Ten spolu se šéfem pražské ODS Filipem Humplíkem zakládal agenturu PR Konektor.

O PR Konektoru něco přidám: Patříme mezi přední agentury v Česku a na Slovensku a jsme držitelem řady prestižních ocenění (Česká cena PR, SABRE Awards, Excellence Awards). Poskytujeme komplexní služby s důrazem na moderní přístupy a smysluplnost v rámci celé marketingové komunikace. To zaručují profesionálové přímo z agentury i zkušení partneři, s nimiž na zakázkách spolupracujeme. Díky pobočce na Slovensku a členství v globální síti Eurocom Worldwide pomáháme klientům i za hranicemi České republiky.

Život ve lži je bez budoucnosti...

Řekl někdo chytrý a s představením Česko 20 plus musí ČSSD přijít před víkendem. Aby je na sjezdu ANO, Andrej Babiš nepředběhl s vlastními předvolebními sliby. Sobotka od března do června objede pět měst a v každém městě se zaměří na jedno téma. Na příklad: Šťastnější rodina - bezúročné půjčky na bydlení, vyšší přídavky na první až třetí dítě nebo tříměsíční ošetřovné ve výši 60 procent z platu. Nemá valný smysl popisovat další předvolební plky, vyjmenuji jen témata: Moderní školství, Dostupné zdravotnictví, Spravedlivý sociální systém, Dostatek pracovních příležitostí. PR poradci doporučují, zvolit jiný formát než jen mítinky na náměstích. Místo toho by měl Sobotka zorganizovat debaty ve stylu populárních, původem amerických přednášek TED. Na ně jsou zváni experti a osobnosti, aby diskutovali o různých otázkách.

Ano, Andreje nemá Bohouš rád a jek jsem říkal, rád by ho viděl na kolenou. Dlužno dodat, že tito dva, nejsou sousedi přes plot, jež si dělají naschvály, ani kluci kopající do báboviček na pískovišti. Jsou to premiér, versus vicepremiér naší vlády!

Život ve lži je životem bez budoucnosti.

Komu to vyprávět, když lhářů je dnes víc než dost a většinou jsou to političtí zbohatlíci. Vůbec už nechápu, jak Bohouš může s Andrejem vládnout. Navíc, na rozdíl od Babiše, Sobotka rozdává ze společného. Proto dnes, na začátku volební kampaně ČSSD si dovolím přidat, lépe řečeno předat něco rok starého ze sněmovního života. K loňskému mimořádně zařazenému bodu o privatizaci OKD se Bohoušova slova mnohým poslancům zdála jako fraška a občanům jako výsměch naší zemi.

...Nynější premiér Sobotka svému kamarádovi panu Bakalovi v rámci zlodějny OKD doslova vše daroval. Společnost OKD byla prodána za směšnou částku 4,1 mld. Kč. Za tuto částku byly prodány nejen samotné Ostravsko-karvinské doly, ale také 44 tisíc hornických bytů v Havířově, Ostravě, Karviné, dále 1 200 bytů na Kladně, celkem 32 dceřiných společností OKD a další nemovitý majetek, jako pozemky, rekreační objekty. Znalecký posudek firmy Ernst & Young určil hodnotu čistého obchodního majetku OKD na 52 mld. Kč. Naše země byla tedy okradena o desítky miliard. Zlodějnu OKD už nějakou dobu řeší také české soudy.

...Vy, pane premiére stále tvrdíte, že všechno bylo v naprostém pořádku. Takže si mají naši občané na podobné praktiky a podobné zlodějny zvykat? Podle vás je v pořádku, když je naše země okradena o desítky miliard korun? Autor inkriminovaného posudku na hodnotu OKD pan Rudolf Doucha tvrdí, že zahrnout do hodnocení veškerý majetek nebylo obsahem úkolu, který od Fondu národního majetku dostal. Dostal tedy jasný příkaz: Oceňte to bez bytů. K takovému zadání musela dát pokyn ta nejvyšší místa. Na těch nejvyšších místech seděl dnešní premiér pan Bohuslav Sobotka.

Komentář si k tomu jistě každý udělá sám. A možná si také vzpomene, jak to bylo s církevními restitucemi. Následné nehorázné soudní procesy římsko-katolické církve a řádů se státem a samosprávou na různých úrovních, daly zapravdu rozumné, bohužel, mlčící většině. I zde je možno citovat. Autorem je renomovaný právník JUDr. Karol Hrádela, který řekl:

„Nejzajímavější je, že se tvrdí, že nebyla vyplácena náhrada za údajně zestátněný církevní majetek, přičemž nikdo se nezabývá prověřením tohoto tvrzení z důvodové zprávy. Očekával bych, že budou vyvráceny názory, že náhrady byly poskytnuty alespoň v některých případech, takže se dozvíme, že a kdy a kým byly prověřeny náhradové knihy, archivní dokumenty Národního pozemkového fondu při Ministerstvu zemědělství a fondu pozemkových reforem a majetkové podstaty pozemkových reforem. Studujeme-li totiž archivní dokumenty jak církevní, tak i vládní, jsou v tomto tvrzení více než vážné pochybnosti.“ Právník dále konstatoval: „Druhým postřehem je snaha prosazovatelů církevních restitucí vyhnout se odborným diskusím a jejich neochotě odpovědět na konkrétní otázky, jak se stalo i na Žofínském fóru k církevním restitucím.“ Proto se dá rozpoznat, že to nebyla jen aktivita premiéra Petra Nečase za ODS, ale dohoda ve valné časti politického spektra Poslanecké sněmovny. Samozřejmě, museli přispět i kamarádi z ČSSD.

Dnes začíná volební kampaň politické strany, s kterou jsem byl dříve spřízněn. Sobotkovo Česko 20 plus, ale již dnes neskousnu. Nejen proto, že mám po létech špatné zuby.

Autor: Karel Stýblo | čtvrtek 23.2.2017 10:15 | karma článku: 31.25 | přečteno: 985x

Další články blogera

Karel Stýblo

Povídání na neděli.

Tak – ňák mám neodbytný pocit, že rozum se vytrácí jako pára nad hrncem. Laskavý čtenáři, prosím, nezlob se. Dříve jsem rád komunikoval naživo a tvrdil jsem, že i diskuze v hospodě je obohacující.

19.9.2021 v 10:39 | Karma článku: 12.08 | Přečteno: 214 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 24.68 | Přečteno: 483 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.70 | Přečteno: 462 | Diskuse

Michal Sabó

Rudá záře nad Moskvou aneb mají teroristi právo na soucit?

Útok v Rusku, při němž útočníci v koncertním sále na okraji Moskvy v pátek zabili nejméně 133 lidí a mnoho dalších zranili, nám nastavil zrcadlo. Máme Rusko litovat?

26.3.2024 v 7:13 | Karma článku: 36.52 | Přečteno: 2302 | Diskuse

Bohumír Šimek

Je Babiš bezpečnostní riziko?

Mimořádná schůze sněmovny, tentokrát svolaná vládní pětikoalicí, které přetekl kalich trpělivosti, a která zvažuje riziková chování opozice, a opozice obviňující z bezpečnostního rizika vládu. Kdo má pravdu?

25.3.2024 v 18:15 | Karma článku: 22.86 | Přečteno: 647 | Diskuse

Vilém Barák

Nejsou „zemědělci“ jako zemědělci

Pěší demonstrace na Václavském náměstí sebou nese riziko, že se pár stovek účastníků vystaví posměchu. Když se stejný počet „demonstrantů“ posadí do traktorů, města včetně Prahy kolabují, účinek je o několik řádů vyšší.

25.3.2024 v 16:46 | Karma článku: 14.70 | Přečteno: 426 | Diskuse
Počet článků 326 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 772
Důchodce s vlastním názorem, jenž si myslí, že na krmení holubů má ještě času dost.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...