10.000 zachráněných.

3. 07. 2017 9:43:52
Jen těžko si představuji plavbu gumových loděk, jenž do Itálie během třech dní přepravily, více než deset tisíc migrantů. Lidé jsou vyloveni už na moři a přeloženi na méně vratká plavidla neziskovek. A Itálie už nezvládá!

Italský ministr vnitra Marco Minniti v neděli vyzval ostatní přímořské členské státy Evropské unie, aby do svých přístavů začaly přijímat lodě s migranty.

Humanitární Frontex jako vzor.

(Ředitel agentury Frontex: Fabrice Leggeri Rok zřízení: 2004 Počet zaměstnanců: 315 Rozpočet: 250 milionů EUR Sídlo: Varšava)

Podle slov samotných europoslanců agentura Frontex dělá pravý opak. Kdy už konečně začne dělat to, k čemu byla Evropským parlamentem zřízena? Měla za úkol pomáhat členským státům v ochraně hranic a koordinovat vnější stranu hranice EU. Místo toho vysílá lodě ke břehům Libye, tam nabírá migranty z chatrných člunů a překládá je na lodě a vozí je do Itálie.

Europoslanec Petr Mach:„Když jsem viděl, že tato agentura dělá pravý opak, tak jsem jako europoslanec využil svého práva na interpelaci. Ptal jsem se, jak je možné, že úřad zřízený s nějakým záměrem a cílem dělá pravý opak. Jestli se nejedná o zneužití úřední pravomoci a peněz daňových poplatníků, a čekal jsem na odpověď. Podle podmínek mi musí komise odpovědět do šesti týdnů. Já jsem na odpověď čekal půl roku, a když konečně, asi před měsícem a půl přišla, tak mi napsali, že zachraňovat lidi patří k dobrému mravu a že na konci září bylo změněno nařízení Frontexu a že mu tam přibylo dělat záchranné operace. Tak jsem napsal interpelaci, jak mi vysvětlíte, že záchranné operace byly dělány předtím, než byly rozšířeny pravomoci Frontexu. Uběhlo několik měsíců a odpovědi jsem se stále nedočkal,“ posteskl si europoslanec.

Byznys.

Státní zástupce ze sicilského přístavu Catania Carmelo Zuccaro o minulém víkendu řekl italskému deníku La Stampa, že má důkazy o tom, že někteří záchranáři působící ve Středozemí jsou s libyjskými pašeráky v přímém kontaktu. Zuccaro od února vede útvar prošetřující podezření, že převaděči si nevládní organizace platí. Admirál Enrico Credendino, velitel operace EU zaměřené proti převaděčům před měsícem prohlásil, že nevládní organizace jsou pro migranty „zvacím” faktorem. Jejich lodě prý dnes čekají na uprchlíky plavící se na chatrných člunech jen těsně za hranicemi libyjských vod. Státní zástupce Zuccaro také hovořil o reflektorech, které navádějí uprchlická plavidla k záchranářským lodím.

Je známo, že „podnikatelé“ z pašování lidí mají lepší výnosy než z drog. Přitom byrokrati v Bruselu jsou stále slepí a hluší, přestože Italové už nedokážou novým uprchlickým vlnám čelit. Je potvrzeno, že převaděči z mnoha nevládními organizacemi a s Libyjí mají přímé telefonické spojení. Ti z běženců, kterým došly peníze, se už nikdo nezastane, přestože si zaplatili „bezpečný“ přechod hranic. Pašeráci je opustí třeba i v poušti. Loni v červnu úřady objevily poblíž hranice s Alžírskem, těla 34 migrantů, včetně 20 dětí. Na konci května přišlo na Sahaře o život přes 40 migrantů, když se porouchal nákladní vůz, který je převážel. Mezi mrtvými bylo i pět dětí včetně tří novorozenců. Do nejbližší vesnice se dostalo šest lidí, zbytek zemřel žízní. A na moři se podle Mezinárodní organizace pro migraci tento rok na cestě do vysněné Evropy utopilo už 2160 lidí.

Díky plotům především v Maďarsku, převaděčský byznys alespoň přes Řecko ustal. Ale ještě na začátku minulého roku bylo na řeckém ostrově Lesbos přes 80 neziskových organizací, které tvrdily, že se starají o uprchlíky. Pouze 30 z nich však na ostrově působilo oficiálně. Podle svědků jejich falešní kolegové lékaři běžence kontrolovali jen naoko, vyfotografovali se s nimi a pak si přilepšovali penězi, nás všech daňových poplatníků. Některé organizace jako Save the children, Proactiva open arms a SOS Mediterranée obvinění ze spolupráce s převaděči vždy odmítly, nikdo je, totiž v naší korektní společnosti neodsoudí, protože jejich jediným cílem je záchrana lidských životů.

Pohleďme normativům EU do očí.

Asi je třeba si něco málo povědět o zmíněné politické korektnosti. Jde o „starý dobrý“ marxistický světonázor, kterým dodnes marxisté zdůvodňují, proč všichni nežijeme v komunistickém ráji, ale v „bídě“ svobodných kapitalistických společností. Politická korektnost požaduje ztotožnění se s pilíři levicově liberální ideologie jako je multikulturalismus a masová imigrace, genderová ideologie, feminismus, relativizující tolerance, antidiskriminace a sociální spravedlnost jako jedinými správnými, univerzálně platnými, přirozenými a nezpochybnitelnými hodnotami.

Malá ukázka:

- Islám je náboženstvím míru. Muslimové jsou oběti, Islamismus nemá nic společného s Islámem.

- Všechny kultury jsou si rovny a neexistují mezi nimi rozdíly.

- Národ je pouze náhodný shluk jednotlivců. Kolektivní identity neexistují. Existuje pouze

jednotlivec a lidstvo

-Poukazovat na problémy s vybranými menšinami je rasismus.

- Muži a ženy jsou a musí být stejní.

-Tradiční rodina je přežitek.

- Problémy s porodností vyřeší imigrace. Imigrace je vždy přínosná.

- Příslušníci většiny si nesou historickou vinu, příslušníci menšin často nejsou zodpovědní ani za

svoje vlastní jednání.

- Patriotizmus je fašizmus.

- Většinu lze generalizovat pouze negativně, menšiny pouze pozitivně.

- Buržoazní hodnoty jako práce, rodina a majetek jsou maloměšťácké. Alternativní způsoby života

by neměly být kritizovány a hodnoceny z těchto pozic.

Takže, tak zvané politicky korektní hodnoty nemají být vnímány jako názor, ale jako dogma. Jinak řečeno, EU se utápí v sluníčkářském genderizmu a vyvrací staleté pojmy většiny a její identity.

Jací tedy chceme být?

Máme být součástí EU jen díky geofyzické blízkosti a neomalenosti velkých evropských států? Nebo my občané krásné české země se od nové diktatury chceme distancovat? Žádnou blízkovýchodní zemi jsme nenapadli, v Africe ani jinde jsme v koloniálním zájmu nekradli, ani se u nás žádní občané z „našich“ koloniálních zemí neusadili. Proto je naše svědomí čisté a na imigrační záplavu máme právo pohlížet jinak.

Autor: Karel Stýblo | pondělí 3.7.2017 9:43 | karma článku: 37.99 | přečteno: 1226x

Další články blogera

Karel Stýblo

Povídání na neděli.

Tak – ňák mám neodbytný pocit, že rozum se vytrácí jako pára nad hrncem. Laskavý čtenáři, prosím, nezlob se. Dříve jsem rád komunikoval naživo a tvrdil jsem, že i diskuze v hospodě je obohacující.

19.9.2021 v 10:39 | Karma článku: 12.08 | Přečteno: 214 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 11.72 | Přečteno: 119 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 24.95 | Přečteno: 496 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.71 | Přečteno: 463 | Diskuse

Michal Sabó

Rudá záře nad Moskvou aneb mají teroristi právo na soucit?

Útok v Rusku, při němž útočníci v koncertním sále na okraji Moskvy v pátek zabili nejméně 133 lidí a mnoho dalších zranili, nám nastavil zrcadlo. Máme Rusko litovat?

26.3.2024 v 7:13 | Karma článku: 36.52 | Přečteno: 2303 | Diskuse

Bohumír Šimek

Je Babiš bezpečnostní riziko?

Mimořádná schůze sněmovny, tentokrát svolaná vládní pětikoalicí, které přetekl kalich trpělivosti, a která zvažuje riziková chování opozice, a opozice obviňující z bezpečnostního rizika vládu. Kdo má pravdu?

25.3.2024 v 18:15 | Karma článku: 22.86 | Přečteno: 650 | Diskuse
Počet článků 326 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 772
Důchodce s vlastním názorem, jenž si myslí, že na krmení holubů má ještě času dost.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...