Evropský kosmetický salon

4. 09. 2017 8:52:01
Nový francouzský prezident Emmanuel Macron překvapuje své voliče. Jeho popularita doma strmě padá a myslím, že brzy dopadne i na nadšení „jeho Evropanů“. Čtyřicátník Macron, prý si daňovými poplatníky nechá platit kosmetický salon

Evropští kamarádi.

Francouzi snad už pochopili, jakého tyjátristu si zvolili za prezidenta. Jeho řeči jsou v kontextu upadající Francie docela úsměvné. Ovšem, kdyby to bylo jenom k smíchu! Na příklad, jak se nedávno snažil „udělat“ na Polsku. Polská premiérka říká, že francouzský prezident má stejnou váhu, jako štěkání sousedova psa na dvorku. „Snad jsou jeho arogantní komentáře výsledkem nedostatku politické zkušenosti a praxe, čehož jsem si vědoma a rozumím tomu,“ říká Beáta Szydlová.

Konečně se někdo zachoval jako premiér suverénní země a snad i my budeme mít po volbách premiéra, který se nehrbí před blahorodím Německa a Francie. Teď tvárný Sobotka, na poslední chvíli, asi u Macrona hledá záchranné lano. Protože dělat pejska Merkelové už není jistota, co bývala. Ani na konci svojí kariéry „náš premiér“ nepochopil, že německé, či francouzské blahorodí nemají žádné právo k arogantnímu, či povýšeneckému jednání s ostatními evropskými státy.

Co vlastně chceme?

Konečně snad Sobotkové, Prouzové, Teličkové a ta většina zaháčkovaných „evroposranců“ pochopí, že kazatele evropského dobra nemůže dělat Merkelová ani Francouzské zjevení Macron. Myslím, že Macron by se měl více věnovat zachraňování pozvolného rozkladu svojí země. Chceme snad no-go zóny a hořící auta v ulicích i u nás? Chceme sexuální útoky na naše ženy, chceme každodenní problémy z nepřispůsobyvými lidmi a nekontrolovatelnou povodeň dalších, jim podobných příchozích? Snad chceme i teroristické útoky a postupnou islamizaci? Chceme multikulturalizmus a potlačení našich hodnotových měřítek, jak se již děje ve Francii, Švédsku a Německu?

Neustále přibývají další otázky a myslím, že občanům této naší krásné země, konečně dochází trpělivost. Snad konečně začnem vzdorovat jedovaté atmosféře, která přichází ze západu. Naše hádky a navenek bohorovná blbost našich politiků, umožňuje drzost a aroganci, tzv. starých členských zemí EU. Proto s námi jednají s despektem, jako s pubertálním bratrem. Bohužel, tento stav byl založen hned po „sametu“ v počátku devadesátých let, pochybnými přístupovými smlouvami. Navíc se uplatnilo ekonomické diletantství, a nebo přímo zadání zničit náš konkurenční průmysl.

Chceme iluze?

Kdo dnes ví, co jsou národní zájmy? Dobře se naši blahorodí postarali, aby nikdo nevěděl! Protože naše životy ovlivňují mainstreamová media a zbožštělá blbost politické korektnosti. Těžko pochopit debaty politiků, natož zahraničněpolitické diskuze našich samoděržaví. V Evropě a vůbec, je realita zaměňována za iluze na úrovni myšlení burzovních hráčů. Proklamovaný impozantní systém společných evropských hodnot, nedokáže pro své lidi zajistit ani bezpečnost, ekonomickou prosperitu je vždy možno obnovit. Jenomže s politiky a byznysmeny odkojené hrou na skořápky, slušní lidé vyhrají jenom těžko!

Hrát se dá různě, také poctivě. Ale to Muther Merkel, ani samolibý Macron neumí, nebo nemůže. A my bychom měli spolupracovat i jinak, než jenom plnit nesmyslné příkazy byrokratického Bruselu. Měli bychom poctivě sečíst peníze, co EU odvádíme a co zpět v korupčních, dotačních penězích získáváme. Je však potřeba přičíst pokřivené morální hodnoty i hodnotu našich zkrachovalých podniků. Odvody zahraničním vlastníkům „českých“ montoven je samostatná kategorie blbosti. Myslím, že nejsem sám, kdo je přesvědčen, jak na našem členství v EU proděláváme.

O co se hraje?

V transformaci nadnárodního spolku EU už věří jen málokdo. Podobná slova jako od polské premiérky, bychom od našich čelních politiků rádi slyšeli také. Jenomže dlouhodobě u nás vládne připosranost a v současnosti parodie na premiéra. I dříve se nesmělo mluvit, natož pojmenovat problémy naší „drahé matky“, Evropské unie.

Nesmělá diskuze už v naší společnosti začala a doufám, že příští vláda neodmítne odpovědnost za současný stav. Snad nebude jen dalším kosmetickým salonem a bude vytvořen prostor k referendu o setrvání v Evropské unii. Protože rozhodnutí o zachování státu, musí rozhodnout celý národ.

Autor: Karel Stýblo | pondělí 4.9.2017 8:52 | karma článku: 18.85 | přečteno: 271x

Další články blogera

Karel Stýblo

Povídání na neděli.

Tak – ňák mám neodbytný pocit, že rozum se vytrácí jako pára nad hrncem. Laskavý čtenáři, prosím, nezlob se. Dříve jsem rád komunikoval naživo a tvrdil jsem, že i diskuze v hospodě je obohacující.

19.9.2021 v 10:39 | Karma článku: 12.08 | Přečteno: 214 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Prokazatelně lživý titulek o spotřebitelské náladě:

Titulek Seznam Zprávy: "Blbá nálada ustupuje, Češi se cítí ekonomicky nejlépe za tři a půl roku" znamená, že autor neumí napočítat do tří (let). Důkazem jeho lživosti jsou přitom informace přímo z článku.

29.3.2024 v 9:14 | Karma článku: 19.65 | Přečteno: 232 | Diskuse

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma článku: 18.41 | Přečteno: 548 | Diskuse

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 14.33 | Přečteno: 392 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 14.99 | Přečteno: 252 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 29.95 | Přečteno: 671 | Diskuse
Počet článků 326 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 772
Důchodce s vlastním názorem, jenž si myslí, že na krmení holubů má ještě času dost.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...