Diskuse

Pojmy a dojmy.

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Není divu! Ztráta skutečného vlastenectví, ztráta morálních hodnot, odpor proti lásce a pravdě, přetavená komunistická politická moc v ekonomickou řízená z bývalého Štrougalova Prognostického ústavu a jen a jen chamtivost spodiny předlistopadové společnosti nemohly přinést nic jiného než desiluzi!

V roce 1968 stálo za vedením KSČ 95% občanů! Kolik jich dnes stojí za komunisty původními a překabátěnými?

:-)

0 0
možnosti
Foto

Těch 95 procent uváděl kdo?Tzv. reformisté;-)

0 0
možnosti
Foto

Tak zlato z Fondu republiky prodal Tošovský z ČNB za pakatel. Vlastnit americké akcie mu připadalo lepší.

0 1
možnosti
Foto

On byl fond republiky v ČNB oddělen8-o A od kdy do kdy8-o

P.S.: nevíte, náhodou, kam se po r. 68 poděl obsah pokladny, m.j., např. i tehdejší ČSM8-o A jiné fondy. A kde se pak ,,objevily", ač pod jinými ,,hlavičkami", a co, resp. i kdo byl z nich financován;-D

0 0
možnosti
Foto

R^

Ano. Ač šlo de facto o důsledek naivní představy mnohých, že lze reformovat nereformovatelné (socializmus s lidskou tváří:-/), ergo že to moskevská vrchnost vůbec připustí. ,,Západu to bylo fuk:-/ Stále platili rozdělené sféry vlivů a zájmů po II.WW. Pro západ navíc ošéfované zákl. a zcela pochopitelnou doktrinou NATO. Udržet USA v Evropě, Rusko mimo záp. Evropu a Německo při zemi. Amíci tehdy vzali vše toliko na vědomí, Vatikán pak první ,,požehnal" ,,status cuo". Kdo nejen zažil a pamtuje, ale i leccos věděl tehdy i před tím, nedivil se:-/ O byvších madˇarsk., či dvojích Polsk. událostech ani nemluvě. O událostech ve vých Německu, coby tehdejší rus. okupač zóně pak též mluviti netřeba. Všude vše Moskva ,,zpacifikovala" po svém. Až definitiv. pád nejen u nás neživotaschopného kom systému to ukončil.Naštěstí to vše je dnes toliko historie. A nejen naše. Lze jen děkovat prozřetelnosti, že nic z toho neskončilo nuklear. peklem.

Hledat v tom všem paralely k dnešku je ošidné, stejně tak, jako všechny ex post výklady. Čas, naštěstí, nelze vrátit! V ničem, ač i dnes mnozí tím strašíRv

2 0
možnosti

Pane Chovanec,sdělte nám,prosím,proč měl Smrkovský ruce od krve. Buďte tak laskav.

0 0
možnosti
Foto

A za co lze považovat kované stalinisty, kteří opakovaně otáčeli korouhvičky a převlékali pláště dle toho, odkud se jim zdálo, že PRO NĚ příznivý větřík duje?Věční ,,reformisté" nereformovatelného, což dobře věděli(!), posléze pak, ovšem toliko navenek, těžcí antikomRv Je jedno ,,upravené" přísloví: ,,jednou palič, pořád palič"!

0 0
možnosti

Smrkovský? To byl zločinec s rukama od krve až po ramena. A stejně tak i řada dalších "obrodných komunistů". Ve čtyřicátých letech roztáčeli kola vražedného stroje a v šedesátých letech se začali tvářit jako demokraté. Źel, spousta lidí jim naletěla a měli z toho pak problémy.

2 2
možnosti
  • Počet článků 326
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 773x
Důchodce s vlastním názorem, jenž si myslí, že na krmení holubů má ještě času dost.

Seznam rubrik